Voor genieten heb je weinig nodig

samengenieten visual column Odette Meyer

Deze tekening heb ik heel wat jaren geleden gemaakt. Dochter van 16 was toen 6. We kwamen net bij opa in het ziekenhuis vandaan. Buiten sneeuwde het en net als nu waren de feestdagen in aantocht. Gelukkig ging het weer beter met opa.

We liepen hand in hand, kletsend. De omgeving was wat donker en saai maar iets verderop fonkelden de lichtjes van een kerstboomstalletje, dwars door de neerdwarrelende sneeuwvlokken heen. We genoten samen. Vera zei: “Later als ik groot ben, wil ik zo’n kerstbomenwinkel en dan verkoop ik niks, dan ga ik alléén maar naar de lichtjes kijken mam!” “Dat is een goed idee!”, antwoordde ik vertederd.

In de drukte naar het eindejaar, waarin iedereen nog een extra spurt maakt en de feestdagenkoorts ons te pakken krijgt om er de gezelligste kerst ever van te maken – wat ons tot grote (stress)hoogte van perfectie opjaagt – vergeten we wel eens dat er voor genieten eigenlijk maar weinig nodig is.

Comments

 1. yme speerstra zegt:

  Dag Odette,

  Erg prettig je mail te ontvangen, er gaat een geweldige gemoedsrust vanuit. De plaatjes doen het heel goed, met ook je eenvoudige teksten. Groet, Yme

 2. Wat een heerlijk plaatje en wat een heerlijk praatje. Precies waar ik behoefte aan had :)
  Over Spiegel jezelf gesproken, het is je weer uitstekend gelukt Odette! Met dank aan Vera!

  • Hoi Astrid, dank je wel voor je leuke reactie. Toen ik Vera het stukje liet zien reageerde zij met : ‘Ooh, zo cute’. Je complimenten aan haar heb ik doorgegeven.

 3. Jo(hanna) zegt:

  toen ik het had gelezen “voor genieten heb je weinig nodig”, dacht ik, ik knip het uit en stop het in mijn tas en telkens als ik het weer nodig heb om te kunnen genieten van de kleine dingen om me heen dan pak ik het papiertje en dan weet ik weer waar ik het voor doe!!

  • Hallo Jo, dank je wel voor je leuke reactie. Ik zou zeggen: denk het niet alleen maar doe het ook gerust :-) Tot gauw langs de lijn, Odette

Speak Your Mind

*