Groei!

Groei! visual column Odette Meyer

Ik betrap me er best vaak op dat ik verder wil zijn dan ik ben. Of dat iets waar ik mee bezig ben, verder moet zijn dan het is. Dat kan komen door druk die vanuit mijn omgeving op mij wordt uitgeoefend maar ook omdat ik dénk dat de omgeving druk uitoefent. Zie hier het ontstaan van een spanningsveld dat je flink bezig kan houden.

Grote kans dat ik ga sleuren, trekken, duwen. Om het allemaal sneller en harder voor elkaar te krijgen. Kortom, ik lever een extra krachtsinspanning.

Als je in een proces van persoonlijke verandering bent, kan het je vaak ook niet snel genoeg gaan. Je wilt duidelijkheid en zekerheid. Je wilt die verandering al tastbaar hebben. En wel liefst NU: GROEI! Juist als je in zo’n proces zit, is het belangrijk om oog te houden voor de haast onzichtbare bewegingen van groei. Bij kiemplantjes groeien ook eerst de wortels flink de grond in voordat de plant uitschiet en gaat bloeien.

Comments

 1. astrid zegt:

  Ik vind de schoudertjes van de hoofdpersoon weer zo goed getroffen!!!

 2. this is really how it goes with us all!! I love how you draw it and talk about it….

 3. Hallo Odette !
  Dank je voor die mooie beschrijving van “GROEI in aangroei onderweg” !, ik werd er door geraakt !

  Kati

  • odette zegt:

   Hoi Kati,

   Erg leuk om jouw reactie te lezen, dank je wel! Mooi hoe jij het ook formuleert: “GROEI in aangroei onderweg”.
   Hartelijke groet,
   Odette

 4. Hoi Odette,

  Herkenbaar en met pakkende tekening.

  Groet,
  Minei

 5. Mooi!

 6. Annemieke zegt:

  Treffend en herkenbaar!

 7. Marlies zegt:

  Het lijkt altijd zo simpel, en dit is ook weer zo herkenbaar. Vooral de humor in jouw illustraties vind ik geweldig!! Ze helpen me meteen weer te relativeren.

 8. He Odette, wat een briljant idee toch, de visual column. Hoe je met weinig lijntjes zo mooi een houding weet te treffen. Ik heb een maand geleden in onze schuur een pot gevonden met bollen van twee jaar geleden. Vergeten. Ze zijn helemaal uit zichzelf, zonder één drup water, weer tot leven gekomen. Met veel fris groen stralen ze me tegemoet vanaf buiten voor mijn raam. Nu nog de bloemen, ik ben zo benieuwd! Dus: soms is het goed om een paar jaar stil te staan en dan in je eigen tempo weer op te bloeien….

Speak Your Mind

*